Home / Berita / Mesyuarat Agung PIBG 2019

Mesyuarat Agung PIBG 2019

Selamat datang dan pengenalan
Panggil barang lain
Tidak ada item tambahan yang akan ditambahkan ke agenda
Kemas kini Rep Guru
Menyentuh sebentar mengenai sumbangan bakul / lelong dan bagaimana guru merasakan proses itu berjalan
Becky tidak dapat dikemas kini kerana dia mengumpulkan sumbangan.
Juga ada sumbangan wang untuk bakul 77kasino.com, yang digunakan terutamanya untuk menampung kos bahan bakul.
Persidangan ibu bapa guru telah berjalan dengan lancar, walaupun berpegang pada 15 min mempunyai beberapa kesukaran.
Soalan diajukan mengenai apa yang diharapkan semasa pelajar anda menyertai persidangan (kelas 3 ke atas, pilihan).
Makan malam telah diubah untuk menawarkan buah segar, salad, dan salad sebagai tambahan kepada beberapa sumbangan.
Sukarelawan lebih lambat tahun ini untuk mengisi daftar nama.
40 orang kakitangan adalah tujuan untuk membawa makanan yang mencukupi. Market on Front akan memberikan sejumlah sumbangan.
Pertimbangkan untuk menyimpan sumbangan kad hadiah untuk minggu penghargaan guru pada bulan Mei.
Pendaftaran tahun depan akan dihantar kepada orang ramai untuk pendaftaran (cadangan untuk menggalakkan pendaftaran Jawatankuasa Penghargaan Guru dua kali setahun)
Kemas kini FCC
Boxtops datang lebih dari 9000 jadi kami mengumpulkan lebih dari $ 900.
Buku tahunan akan ditawarkan tahun ini sebagai sebahagian daripada proses foto sekolah. Akan menjadi sebahagian daripada usaha mengumpulkan dana dengan PIBG. Kami mempunyai vendor baru untuk gambar individu dan bilik darjah yang diharapkan dapat menjadikan prosesnya lebih mudah dan lebih baik. Setiap kelas akan mendapatkan halaman mereka sendiri untuk aktiviti jujur ??dan.
Terdapat beberapa perbincangan mengenai kami dibenarkan memasukkan gambar untuk semua anak-anak dan bagaimana proses untuk menambahkannya.
Stacy akan memastikan pelajar yang mempunyai nota “tidak ada foto” di dalam fail akan perlu dihormati dalam buku tahunan
Terbuka kepada ibu bapa untuk menyertakan gambar yang lebih luas, akan ada panggilan untuk foto pada musim bunga
Kemas kini pengetua
Mesyuarat sempadan mempunyai beberapa pertemuan lagi (lihat: https://www.mcpsmt.org/elementaryschoolboundarystudy)
Juga telah memulakan pencarian penguasa baru. Akan mengadakan beberapa perjumpaan mengenai pencarian dan syarat untuk jawatan tersebut. Mark Thane akan berangkat pada akhir tahun persekolahan ini.
Pusingan Tadika ditangguhkan kerana kajian sempadan dan kemungkinan perubahan. Pendaftaran pada tahun-tahun yang lalu telah dilakukan bersempena dengan Persidangan Ibu Bapa dan Majlis akan diadakan pada sebelah malam tahun ini.
Pendaftaran Tadika ditangguhkan kerana kajian batas (CATATAN: Pendaftaran K SEKARANG dibuka, lihat: https://www.mcpsmt.org/Page/9045)
Kajian Sempadan (Kristie)
Rumah terbuka seterusnya adalah 21 Mac 6-8pm di Russell School. Jawatankuasa itu bermesyuarat pada Khamis lalu. Kajian demografi dilakukan kepada kumpulan di luar negeri. Mereka menghasilkan beberapa peta dan semuanya kini tersedia dalam talian – ia merosakkan semua sekolah dan ramalan untuk 10 tahun akan datang. Lihat: https://www.mcpsmt.org/Page/13833
Kajian demografi menunjukkan Rattlesnake sedang memuncak dalam populasi dan akan menurun pada tahun-tahun mendatang. Pada masa ini semua pilihan ada di atas keputusan seperti keputusan dan cadangan.
Laluan berjalan dan bas adalah sebahagian daripada proses dan perbualan pada masa ini. Akan ada beberapa perubahan di sekurang-kurangnya beberapa bahagian di daerah ini, dan pasti ada orang yang tidak berpuas hati. Sebilangan perubahan boleh dianggap tidak perlu. Populasi tinggi Rattlesnake dapat diselesaikan secara semula jadi mengikut unjuran demografi.
Kawasan kejiranan lain mula mengemukakan pendapat, idea, dan perasaan mereka. Ibu bapa dari setiap kejiranan diwakili yang memberikan kerisauan dan pemikiran.
Pada 21 (Russell Elementary 6-8pm, Open House format sehingga semua dipersilakan datang dan pergi) cadangan awal untuk batasan akan dibentangkan.
Komen dan peta interaktif kini ditutup. Rumah Terbuka kini merupakan kaedah terbaik untuk mengemukakan dan menuliskan idea dan idea.
Terdapat banyak proses, ada ibu bapa yang terlibat tetapi pakar juga.
Beberapa masalah mengenai laluan selamat dan bas. Bas sejauh jadual dan siaran perlu ditunjukkan dalam komen dan cadangan.
Perancangan Spring Fling (Judith / Molly)
Promosi – Pesawat pertama pulang ke rumah.
Promosi susulan dengan jadual akan dihantar tidak lama lagi
Pagi Spring Fling, Pam akan menghantar pengumuman tambahan dengan bantuan Erik.
Sepanduk vinil sudah siap, akan digantung dengan belon. Kami akan mula melihat selebaran di sekitar bandar.
Dekorasi akan dipermudahkan dan lebih menjimatkan kos tahun ini. Pelajar akan melukis sebahagian besarnya serta beberapa hiasan yang dikitar semula dan disumbangkan. Baki jerami diperlukan, akan dibekalkan oleh keluarga sukarelawan.
Pelana boleh disediakan untuk bilik foto dan perlu diselesaikan.
Aktiviti (dana akan masuk ke PIBG dalam format sumbangan untuk kegiatan, atau melalui cara tradisional untuk undian dan lelong)
Lukisan muka
Hadiah berjalan kaki – Bukan hanya kek tahun ini, malah akan menjadi gabungan hadiah kecil dan kek cawan
Menari negara – dengan arahan
Mainan kayu
Raffle
Gerai gambar

2 comments

  1. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

Leave a Reply

Your email address will not be published.